Årsager til lidelse

Vores autonome nervesystem (dvs. det er selvstyrende og den del vi ikke har noget kontrol over) består af det sympatiske nervesystem og det parasympatiske nervesystem.

Når vi er i beredskab, det kan være pga. frygt for en stor løve eller noget lidt mere hverdagsagtigt som hentning af børn, indkøb og madlavning, aktiveres vores sympatiske nervesystem og vores krop omstilles til bedst muligt at udføre den givne aktivitet.

Dette betyder også at nogle funktioner i kroppen og hjernen, som ikke er så nødvendige på dette tidspunkt, lukkes helt eller delvist ned. Det er en hensigtsmæssig respons fra vores krop, der sender energien derhen hvor den er mest gavnlig.

Men i vores samfund og kultur i dag, hvor vi ikke står over for nogle reelle livstruende faktorer, men hvor forventningspresset kan være højt, både fra det omkringliggende samfund, men i lige så høj grad fra os selv, forbliver vi nogle gange i alt for lang tid i denne beredskabstilstand og derved skabes der ubalancer i både vores fysiske krop og vores psykiske.

Dette kan resultere i overstimulering af nogle nervebaner og understimulering i andre, og kan over tid resultere i ubalancer i form af fysiske og psykiske lidelser.

Det kan være nødvendigt at tage et kritisk kig på sit liv og vurdere om der er faktorer, som bør justeres, så der ikke skabes ubalancer. Men som skrevet opstår en del af disse ubalancer på grund af den kultur vi er en del af, det være sig arbejdstider, nærings værdien og indholdet af giftstoffer i vores mad, vand og luft,  og de kan være svære at gøre noget ved.

Namaste

 

%d bloggers like this: